sabato 28 novembre 2015

CUCINA SICILIANA acciughe salate condite - armando carruba -


ACCIUGHI SALATI CUNZATI

'Ngridienti ppi 4 cristiani:

* 20 acciughi sutta sali
* 1 mazziceddu 'i puddusinu
* peperoncinu piccanti
* ògghiu illibatissimu d'aliva

Rascati c'un cuteddu l'acciughi ppi dissalarli; rapitili a mitati e livatici i spini. Mittitili 'ntà piattu 'i purtata e abbiati rondelli 'i peperoncinu e puddisinu tritatu. Abbiati ògghiu in quantità (appoi s'accatta) e lassatili 'nsapuriri ppi qualchi ura prima di puttalli 'ntà tavula.
Ohu... nun cridu ca manciati senza di mia ah?  


ACCIUGHE SALATE CONDITE

Ingredienti per 4 persone:
  • 20 acciughe sotto sale
  • 1 mazzetto di prezzemolo
  • Peperoncino piccante
  • Olio extravergine d’oliva


Raschiate le acciughe con un coltello per dissalarle; apritele a metà e diliscatele. Disponetele, quindi, in un piatto da portata e cospargetele di rondelle di peperoncino e prezzemolo tritato. Irroratele con abbondante olio e lasciatele insaporire per qualche ora, prima di servirle.

Nessun commento:

Posta un commento