mercoledì 2 dicembre 2015

PUPPU CCHE' CACOCCIULI - armando carruba -

Ingredienti

* 1 bicchieri 'i vinu jancu
* 20 gr di ògghiu illibatu d'aliva
* 2 trunzi 
* 3 cacocciuli
*  majurana sicca q,b,
* 1 spicchiu d'agghiu
* 1 cucchiaru cappiru sutta sali
* 1 kg di puppu
* 2 limuni
* sali e pipi

Munnati l'agghiu e mittitilu 'ntà 'na pignata ccu tri bicchieri d'acqua e vinu jancu . Purtatilu 'a vugghiri, junciti 'u puppu (dopu ca c'hata livatu occhi e mussu) e facitilu cociri a caluri 'ntà strata ddo' menzu ppi 45 minuti.
'Ntò mentri, pulizziati 'i cacocciuli livannuci i pampini duri, 'i spini e 'u fienu ddo centru, facitili a pizzudda e mittitili 'naà l'acqua cco' sucu di limuni manzinò addiventanu niuri niuri. Cauriati mità dill'ògghiu 'ntà 'na sartania, junciti 'i trunzi a pizzudda e i cacocciuli, salati,  cummigghiati e fati còciri ppi 15 minuti. Sculati 'u puppu, livatici 'i franchi, tagghiatilu a pizzudda e mittitulu 'ntò piattu 'i purtata. Junciti 'na manciata di majurana tritata, i capperi sciacquati e i cacocciuli, cunditi cull'ògghiu ca ristò, sali, pipi e a tavula cunzata!

POLPO CON I CARCIOFI  
Cottura: 45 minuti 230 cal/porzione 
Dosi per 4 persone: un polpo di un kg circa -
3 carciofi -
un bicchiere di Vermentino -
uno spicchio d'aglio -
2 scalogni -
un limone -
maggiorana -
un cucchiaio di capperi sotto sale -
20 g di olio extravergine d'oliva -
sale, pepe 1

 Sbucciate l'aglio, mettetelo in una pentola con 3 bicchieri d'acqua e il Vermentino. Portate a 
ebollizione, unite il polpo privato degli occhi e del becco e fatelo cuocere a calore moderato per circa 45 minuti. 
2) Intanto, pulite i carciofi eliminando le foglie dure, le spine e il fieno centrale, affettateli e metteteli in acqua
acidulata con succo di limone perché non anneriscano. Scaldate metà dell'olio in un tegame, unite gli scalogni 
affettati e i carciofi, salate, coprite e cuocete per circa 15 minuti. 3 Scolate il polpo, staccate le ventose, 
tagliatelo a pezzetti e mettetelo in un piatto di portata. Unite una manciata di maggiorana tritata, i capperi 
sciacquati e i carciofi, condite con l'olio rimasto, sale, pepe e servite.

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