lunedì 7 dicembre 2015
RICETTE IN DIALETTO SICILIANO di Armando Carruba
'NCIOVI A CUTULETTI
'Ngridienti ppi 4 cumpari:
* 800 gr d'anciovi
* 1 limuni o mezzu bicchieri d'acitu
* 3 ova
* pani 'rattatu q.b.
* putrusinu tritatu
* 200 gr di farina
* 50 gr di picurinu 'rattatu
* sali e ògghiu q.b.
Scapuzzari, spicchiari, nnittari puru di spini e lavari l'anciovi, mittìrili 'ntà piattu cu acitu o cu sucu di limuni sprimutu e lassàrili ddà intra ppi quasi menz'ura.
A parti priparari 'u pani 'rattatu e junciricci 'u picurinu 'rattatu e 'u putrusinu tritatu finu finu,
'Ntà piattu bàttiri l'ova; passari l'anciovi spicchiati prima 'ntà farina, poi 'ntà l'ova battuti e all'ùltimu 'ntò pani 'rattatu, e frijrili a giusta 'ndoratura.
Si cunsigghia di manciàrili beddi càuri, ma su' piacivuli macari friddi.
COTOLETTE DI ACCIUGHE
Ingredienti per 4 persone:
* 800 gr di acciughe
* 1 limone o mezzo bicchiere d'aceto
* 3 uova
* pane grattato q.b.
* prezzemolo tritato
* 200 gr di farina
* 50 gr di pecorino grattuggiato
* sale ed olio q.b.
Togliere le teste dalle acciughe, aprirle, nettarle pure delle lische e lavarle, metterle in un piatto con aceto o con succo di limone spremuto e lasciarvele dentro per circa mezz'ora.
A parte preparare il pan grattato e aggiungervi il pecorino grattuggiato e il prezzemolo tritato assai fine.
In un piatto battere le uova, passare le acciughe aperte prima nella farina, poi nel battuto di uova e infine nel pan grattato, e friggerle a giusta doratura.
Si consiglia di mangiarle ben calde, ma sono piacevoli pure fredde.
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