mercoledì 9 dicembre 2015

UGNA 'I CAPRA 'A GANZIRROTA di Armando Carruba


UGNA 'I CAPRA 'A GANZIRROTA

                                                        Lago di GANZIRRI (ME)

UGNA 'I CAPRA 'A GANZIRROTA

'Ngridienti pi 4 cumpari:
* 1 kg di ugna 'i capra
* un mazzittu 'i putrusinu
* 2 spicchia d'agghiu
* 6 cucchiarati d'ògghiu d'aliva
* 3 cucchiarati di pani 'rattatu
* sucu 'i menzu limuni
* sali e pipi q.b.

Pulizziari e lavari l'ugna 'i capra, e mittìrili 'nta 'na sartania a ghittari l'acqua a focu lentu, sinu a quannu si àprunu; livari a sartania ddu' focu e nesciri i l'ugna 'i capra dde' scorci.
Priparari 'ntà 'na cazzalora un capuliatu di àgghiu e putrusinu e 'u pani 'rattatu; junciricci l'àgghiu e l'ugna 'i capra, 'nsapuriri di sali e spezzi, e lassari còciri pi 'na siina 'i minuti; prima di seviri, 'nsapuririli ccu sucu 'i limuni.

COZZE ALLA GANZIRROTA

Ingredienti per 4 persone:
* 1 kg di cozze
* un mazzetto di prezzemolo
* 2 spicchi d'aglio
* 6 cucchiaiate di olio d'oliva
* 3 cucchiaiate di pan grattato
* succo di mezzo limone
* sale e pepe q.b.

Nettare e lavare bene le cozze, e metterle in una padella a lasciare l'acqua a fuoco lento, finchè si apriranno; ritirare la padella dal fuoco ed estrarre le cozze dai gusci.
Preparare in una casseruola un tritato di aglio e prezzemolo e il pan grattato; aggiungervi l'olio e le cozze, insaporire di sale e pepe, e lasciar cuocere per circa 6 minuti; prima di servire, insaporirle con succo di limone.

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