sabato 10 dicembre 2016
POMODORI SECCHI - Armando Carruba -
PUMARORI SICCHI
'Ngridienti
* 1 kg di pumarori maturi
* ògghiu illibatu d'aliva
* sali marinu
Lavati e asciugati i pumarori. Spaccatili a metà e mittitili ccu 'a parti tagghiata versu supra. Spruvulazzatili di sali e mittitili 'o suli. Lassatili asciucari sinu a quannu non sunu di culuri scuru. Mittitili dintra contenitori di vitru e vagnatili ccu ògghiu d'aliva. Lassatili stari almenu ddu' jorna prima di serviri a tavula.
POMODORI SECCHI
Ingredienti
* 1 kg di pomodori maturi
* olio extravergine d'oliva
* sale marino non raffinato
Lavate e asciugate i pomodori. Divideteli a metà e metteteli su un graticcio con la parte tagliata verso sopra. Spolverizzateli di sale e metteteli al sole. Lasciateli asciugare finché non saranno di un colore scuro. Disponeteli a strali dentro dei contenitori di vetro sterelizzati e ricopriteli con olio extravergine d'oliva. Lasciateli riposare per almeno due giorni prima di servirli.
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