sabato 10 dicembre 2016
CUCINA IN TAVOLA - polpette alle mandorle - Armando Carruba
PUPPETTI 'E MENNULI
secunni piatti
'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 100 gr di mennuli puliziati
* 2 cucchiara di mustu cottu
* 2 spicchia d'agghiu
* 250 gr di carni di porcu tritatu
* 50 gr di picurinu 'rattatu
* ogghiu bonu d'aliva
* pipi
* puddisinu tagghiatu finu finu
* sali
Maritati 'a carni cco' picurinu 'rattatu, 'u mostu, 'u puddisinu, l'agghio tritatu, 'u sali e 'u pipi. Ccu stu 'mpastu priparati i puppetti nè tantu 'rossi e mancu tantu nichi. Ripigghiati i puppetti e frjitili 'ntà 'n'abbunnanti ogghiu vugghienti. Finuta 'a cottura azziccatici i scagghi di mennuli, e cu mangia mangia basta ca c'è a paci!
POLPETTE ALLE MANDORLE
secondi piatti
Ingredienti per 4 persone:
* 100 gr di mandorle sgusciate
* 2 cucchiai di mosto cotto
* 2 spicchi d'aglio
* 250 gr di carne di maiale tritata
* 50 gr di pecorino grattuggiato
* olio extravergine d'oliva
* pepe
* prezzemolo tritato
* sale
Amalgamate la carne con il pecorino grattuggiato, il mosto, il prezzemolo, l'aglio tritato, il sale e il pepe. Con questo composto preparate delle polpette di medie dimensioni. Riprendete le polpette e friggetele in abbondante olio bollente. Terminata la cottura infilzate le polpette con scaglie di mandorle, così da farle sembrare ricci di castagne e servite.
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