sabato 10 dicembre 2016

CUCINA IN TAVOLA - Sassa di pumaroru sicchi - Armando Carruba


SASSA 'I PUMARORU SICCHI

'Ngridienti
* 1 spicchiu d'agghiu
* 250 gr 'i pumaroru sicchi
* basilicò e puddisinu siccu
* chiappira
* filetti d'acciuga sutt'ògghiu
* ògghiu illibbatu d'aliva
* alivi niuri e alivi virdi
* peperoncinu piccanti

Frullati i pumarori sicchi ccu l'agghiu e i filetti d'acciuga, juncennuci ògghiu a picca a picca, finu a quannu a sassa nun addiventa cremusa. Juncitici 'u peperoncinu piccanti tagghiatu a pizzudda. Lassati ripusari prima d'usari. 'O mumentu di sérviri, junciti l'alivi tagghiati a rondelle e a chiappira, allungannu 'a sassa ccu qualchi cucchiarata d'acqua. Sabbati 'ntò frigoriferu

SALSA DI POMODORI SECCHI

Ingredienti:
* 1 spicchio d'aglio
* 250 gr di pomodori secchi
* basilico e prezzemolo secchi
* capperi
* filetti d'acciuga sott'olio
* olio extravergine d'oliva
* olive nere, olive verdi
* peperoncino piccante

Frullate i pomodori secchi con l'aglio e i filetti d'acciuga, unendo l'olio poco per volta, finché otterrete una salsa cremosa.
Unite il peperoncino piccante tagliato in pezzettini. Lasciate riposare prima di usare.
Al momento di servire unite le olive tagliate a rondelle e i capperi, allungando la salsa con qualche cucchiaio d'acqua. Conservate in frigo.

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