sabato 10 dicembre 2016

CUCINA SICILIANA DI MARE Armando Carruba

SPAGHETTI CCU COZZULI DI RINA

'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 400 gr di spaghetti
* 1 kg di cozzuli di rina
* 2 spicchia d'agghiu
* 1 mazzettu 'i puddisinu
* ogghiu (sempri illibatu d'aliva)
* sali e peperoncinu

Lassati i cozzuli di rina a bagnu, ppi 'na para d'uri, 'ntà acqua salata abbunnanti; appoi, sculatili e lassatili 'rapiri, a focu vivu, 'ntà 'n tianu cummigghiatu. Livati i scorci chiuse e filtrati l'acqua ca c'è in cottura.
Faciti 'nbiondiri agghiu e puddisinu, 'ntà 'na sartania, ccu cincu cucchiara d'ogghiu e un pizzuddu di peperoncinu; junciti i cozzuli di rina e tinitili 'ntò focu ppi 'na para di minuti.
Lessati i spaghetti in abbunnanti acqua salata; sculatili al denti e facitili ballari cco' cundimentu priparatu.
Spruvulazzati tuttu di puddisinu tritatu e panza mia fatti capanna!

SPAGHETTI CON LE TELLINE

Ingredienti per 4 persone
* 400 gr di spaghetti
* 1 kg di telline
* 2 spicchi d'aglio
* 1 mazzetto di prezzemolo
* olio extravergine d'oliva
* sale e peperoncino

Lasciate le telline a bagno, per un paio d'ore, in abbondante acqua salata; poi, scolatele e lasciatele schiudere, a fuoco vivo, in un tegame coperto. Eliminate, quindi, i gusci chiusi e filtrate il liquido emesso in cottura. Fate imbiondire un trito di aglio e prezzemolo; in padella,  con cinque cucchiai d'olio e un pezzetto di peperoncino; aggiungete le telline con il loro fondo e tenete sulla fiamma per un paio di minuti.
Lessate gli spaghetti in abbondante acqua salata; scolateli al dente e saltateli con il condimento preparato. Cospargete tutto di prezzemolo tritato e servite. 

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