sabato 10 dicembre 2016

SICILIA IN TAVOLA - FRITTURA DI CALAMARI - Armando Carruba


FRJIUTA 'I CALAMARI

'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 800 gr 'i calamari
* farina
* sali e ògghiu ppi frjiri

Pulizziari i calamari, lavalli, asciugalli, tagghialli a aneddi e infarinalli. Frjilli 'nt'abbunnanti ògghiu cauru. Quannu sunu durati, sgucciulalli 'ntà carta 'i cucina. Salalli pp'aviri 'na frjiuta bedda cruccanti. I calamari accussì cunzati, sunu sirvuti cché scampi frjiuti o autra frjiuta di pisci 'i mari

FRITTURA DI CALAMARI

Ingredienti per 4 persone:
* 800 gr di calamari
* farina
* sale e olio per friggere

Pulire i calamari, lavarli asciugarli, tagliarli nei tradizionali anelli e infarinarli. Friggerli in abbondante olio caldo. Quando sono dorati sgocciolarli su carta da cucina. Salarli alla fine per ottenere una frittura piacevolmente croccoante. I calamari così preparati sono spesso serviti insieme a scampi fritti oppure ad altra frittura delicata di pesci di mare.

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