sabato 1 ottobre 2016

SICILIANANDO di Armando Carruba


NNI VOLI CENTU DDA' MAIORCA
Ne vuole cento della farina maiorca o mjorca

Quannu si diceva 'sta frasi, mi pareva ca Maiorca fussi stata 'na gran fimminuna 'mpustata, sciarrina etc etc. Datu ca 'sti paroli significanu "Voli raggiuni o ppi ssì o ppi forza!" ... E inveci NO! 'A maiorca o mjorca è un tipu di granu teneru teneru a chicco jancu e maturazioni veloci ca si usa ppi farina di cosi duci.  'Nté ricetti siciliane nun si citavunu farine 0 e 00 ma si parrava sulu di farina maiorca. Cu sta farina si fanu l'Osti, pani janchi, grissini, e si producunu viscotti come putacasu 'a ciambella 'i San Cataldo! E ppi finiri 'sta farina è ingrediente della famosa pasta reale! Secunnu na para di ricercatori 'a scorza del cannolo siciliano è nata proprio ccu 'sta farina maiorca!  Nni voli centu dda' maiorca voli diri ca a farina maiorca è bona e non si discute, ma ppi' un datu fattu, qualcunu voli raggiuni ppi sì o ppi forza comu cento farina maiorca supra a farina normale.....  


Nessun commento:

Posta un commento