lunedì 23 gennaio 2017

CUCINA SICILIANA - Armando Carruba -




RISOTTU 'O MANNARINU SICILIANU

'Ngridienti:
* 2 mannarini di 100 g
* 500 g 'i risu
* 30 g 'i brandy o cognac
* 30 g di burru
* 100 g di parmigianu 'rattatu
* 1 lt 'i broru vigitali
* 40 g di ogghiu illibatu

Lavari i mannarini e livarici a scorcia. Mungiri i mannarini e tiniri 'u sucu a parti. Suffrjiri alleggiu i scorci 'ntà 4 cucchiara d'ogghiu chiddu illibatu, juncirici 'u risu, e lassallu tustari ppi 2 minuti, sfumannu ccu brandy e purtari a cottura juncennu chianu chianu 'u bruru vigitali cauru cauru. Quasi a cottura finuta juncirici 'u sucu dde' mannarina. Finiri 'a cottura e a focu 'stutatu, miscari 'u risottu cco' burru e 'u furmaggiu 'rattatu

RISOTTO AL MANDARINO DI SICILIA

Ingredienti:
* 2 mandarini (110 g)
* 500 g di riso
* 30 g di brandy o cognac
* 30 g di burro
* 1oo g di parmigiano grattuggiato
* 1 lt di brodo vegetale
* 40 g di olio extravergine d'oliva

Lavare i mandarini e tagliare la buccia. Spremere i mandarini e tenere il succo da parte.  Soffriggere leggermente le bucce in 4 cucchiai di olio extravergine d'oliva, aggiungere il riso, e lasciare tostare due minuti, sfumare con il brandy e portare a cottura aggiungendo piano piano il brodo vegetale ben caldo. Quasi a cottura ultimata, aggiungere il succo dei mandarini. Finite la cottura e a fuoco spento mantecare il risotto con il burro ed il formaggio grattuggiato.  

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