giovedì 26 gennaio 2017
PASTINA 'NTO' BRORU 'I CAMPAGNA - Armando Carruba -
PASTINA 'NTO' BRORU 'I CAMPAGNA
'Ngridientio ppi 4 pirsuni:
* 150 gr di pastina
* 'na cucuzzedda
* 'na cipudda
* 4 pummadoru pilati
* 4 vastunachi
* 'na para 'i rammi d'accia
* un ciuffittu i putrusinu
* 3 patati
* qualchi pampina 'i lattuga
* a piaciri un dadu 'i virdura
* ògghiu d'aliva
* sali e furmaggiu 'rattatu q.b.
Nnittari e lavari tutti i virduri, fàrili a pizzuddi e pi menz'ura mittìrili a còciri 'ntà 'na pignata cu l'acqua 'bbunnanti, e, sa si voli, cu dadu 'i virdura.
Livari 'a pignata ddo' focu e tritari i virduri ancora càudi 'ntò passatutto; poi riméttiri 'ntà pignata broru e passatu pi cci càciri 'a pastina; 'nsapuriri di sali q.b.
Sérviri, dopu aviri cunnutu cu 'na picca d'ògghiu; sa piaci, spurvirari cu furmaggiu 'rattatu.
PASTINA NEL BRODO DI CAMPAGNA
Ingredienti per 4 persone
* 150 gr di pastina
* una zucchina
* una cipolla
* 4 pomodori pelati
* 4 carote
* due gambi di sedano
* un ciuffetto di prezzemolo
* 3 patate
* qualche foglia di lattuga
* a piacere un dado di verdura
* olio d'oliva
* sale e formaggio grattuggiato q.b.
Nettare e lavare tutte le verdure, ridurle a pezzetti e per mezz'ora metterle a lessare in una pentola con acqua abbondante, e, se si vuole, con dado di verdura.
Togliere la pentola dal fuoco e tritare le verdure ancora calde nel passatutto; poi rimettere nella pentola brodo e passato èer cuocervi la pastina; insaporire di sale q.b.
Servire, dopo aver condito con un po' d'olio; se piace, spolverare con formaggio grattuggiato.
Nessun commento:
Posta un commento