mercoledì 4 novembre 2015

CUCINA SICILIANA - Acciughe salate condite - (armando carruba)


ACCIUGHI SALATI CUNZATI

ppi quattru cristiani:

* 'na vintina d'acciughi sutta sali
* 'n mazziteddu di puddisinu
* pipiolu nicu piccanti
* ogghiu illibatu d'aliva

Rascari l'acciughi cc'un cuteddu ppi dissalalli; rapiliti a mitati e livatici i spina. Mittitili 'ntà piattu 'i purtata e spruvulazzati 'i rondelli d'acciughi 'i pipiolu e puddisinu tritatu. Vagnati ccu abbunanti ogghiu e lassari insapuriri ppi qualchi ura, prima di mittilli a tavula e... ccu saluti !




ACCIUGHE SALATE CONDITE

Ingredienti per 4 persone:
  • 20 acciughe sotto sale
  • 1 mazzetto di prezzemolo
  • Peperoncino piccante
  • Olio extravergine d’oliva


Raschiate le acciughe con un coltello per dissalarle; apritele a metà e diliscatele. Disponetele, quindi, in un piatto da portata e cospargetele di rondelle di peperoncino e prezzemolo tritato. Irroratele con abbondante olio e lasciatele insaporire per qualche ora, prima di servirle.

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