mercoledì 4 novembre 2015
CUCINA SICILIANA - Spaghetti con i ricci - Armando Carruba -
SPAVETTI CCHE' RIZZI
ppi 4 cristiani:
* 400 gr di spavetti
* 50 rizzi di mari
* 2 spicchi d'agghiu
* ogghiu d'aliva
* pipi jancu
* 1 mazziteddu di putrusinu
* sali
Ccu l'aiutu 'i 'na forbici, rapiti in dui i rizzi, pigghiati l'ova e i mittiti 'ntà 'na tirrina. Suffriiri, 'nta ogghiu abbunnanti, l'agghiu a pizzudda e, picca picca doratu, livari 'a sartania ddo' focu. Lessati 'i spavetti al dente e cunzatili 'nta 'na suppera ccu l'ogghiu suffrittu, assai pipi, l'ova dde' rizzi e u puddisinu tritatu. Si servunu cauri cauri manzinò nun servunu.
Bona vista ca l'appetitu c'è !
SPAGHETTI CON I RICCI
ingredienti per 4 persone:
* 400 gr di spaghetti
* 50 ricci di mare
* 2 spicchi d'aglio
* olio d'oliva
* pepe bianco
* 1 mazzetto di prezzemolo
* sale
Aprite in due i ricci con l'aiuto di un paio di forbici e raccogliete le loro uova in una terrina. Soffriggete, in abbondante olio, l'aglio a pezzetti e, appena dorato, togliete la padella dal fuoco. Lessate gli spaghetti al dente e conditeli nella zuppiera con olio soffritto, abbondante pepe, le uova di ricci ed il prezzemolo tritato. Servite caldi.
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