mercoledì 2 dicembre 2015

BUCATINI CON BOTTARGA

Supra 'n furnellu, faciti sciogghiri, 'ntà tanticchia d'acqua, 100 gr. d'ovu di tunnu ('a buttarga). Juncitici poi 'nu bicchieri dògghiu d'aliva illibatu, tri spicchia d'agghiu tagghiatu finu finu, putrusinu tagghiatu e 'na pampina 'i basilicò.
Fatici cociri ppi 3 minuti, poi, lestu lestu, 'n capu li bucatini ca, sculati e rimisi 'ntò tiami, vanu arriminati ccu forza.
'U picurinu 'rattatu, cumpleta 'a pietanza, c'havi arripusari, a tiami cummigghiatu, ppi qualchi minutu

Sopra un fornello, fate sciogliere, in poca acqua, 100 gr d'uova di tonno (la bottarga). Aggiungete poi un bicchiere d'olio extra vergine, tre spicchi d'aglio tagliato fino fino, prezzemolo tagliato e una foglia di basilico.
Fate cuocere per tre minuti, poi, lestamente, sopra i bucatini che, scolati e rimessi nel tegame, vanno mescolati energicamente.
Il pecorino grattato, completa la pietanza, che deve riposare, a tegame coperto, per qualche minuto. 

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