sabato 10 dicembre 2016

INSALATA DI POMODORI, CIPOLLA E RICOTTA SALATA di Armando Carruba

'NSALATA 'I PUMADORU, CIPUDDA E RICOTTA SALATA

'Ngridienti:
* 6 pumadori maturi citrigni
* 1 cipudda 'rossa
* acitu jancu
* ricotta salata
* ògghiu illibatu d'aliva
* sali e pipi
Munnari a cipudda, sciacquatila, tagghiatila a aneddi e mittitila a bagnu 'ntà acqua e sali ppi 15 minuti. 'Ntà mentri lavati  i pumadori e fiddiatili. 'Nta 'na tirrina mittitici pumadori e cipudda sgucciulata e strizzata. Cunditi a 'nzalata ccu mezzu bicchieri d'ògghiu mmiscatu ccu ddu cucchiai d'acitu, 'na pigghiata di sali e 'na spruvulazzata 'i pipi, arriminati spruvulazzannu 'na manciata 'i ricotta salata rattata e mittiti a tavula.
Cosi d'alliccarivi 'u mussu !  

INSALATA DI POMODORI, CIPOLLA E RICOTTA SALATA

Ingredienti per 4 persone:
* 6 pomodori maturi ma sodi
* 1 cipolla grossa
* aceto bianco
* ricotta salata
* olio extravergine d'oliva
* sale e pepe

Pelate la cipolla, sciacquatela, tagliatela ad anelli e mettetela a bagno in acqua e sale per circa 15 minuti. Nel frattempo lavate i pomodori e affettateli. In una terrina mettete i pomodori e la cipolla ben sgocciolata e strizzata. Condite l'insalata con 1/2 bicchiere d'olio emulsionato con due cucchiai d'aceto, una presa di sale e una spolverata di pepe, mescolate con cura spolverizzate con una manciata di ricotta salata grattugiata e servite.

Nessun commento:

Posta un commento