sabato 10 dicembre 2016
CUCINA SICILIANA - Armando Carruba -
JAMMAREDDU A TURRI CIAULA
'Ngriedienti ppi 4 cristiani:
* 1200 gr di jammareddu
* 500 gr di pummadoru pilati
* 4 spicchia d'àgghiu
* 'na rama d'accia
* un mazzittu di putrusinu
* menzu bicchieri di vinu jancu siccu
* menzu bicchieri d'ogghiu d'aliva
* rijnu, sali e spezzi q.b.
Nnittari, lavari e 'sciucari 'u jammareddu, e méttiri a bùgghiri 'a rama d'accia.
'Ntà 'na sartania cu ògghiu 'ndorari a focu léggiu i spìcchia d'àgghiu tagghiati a pizzudditta, e juncìricci 'u jammareddu. Carchi minutu appressu 'nnaffiari ccu vinu; appena svapura, juncìricci i pummadoru e 'a rama d'àccia tagghiata a pizzudditta, 'na spurvirata di rìjnu, 'na picca 'i putrusinu tritatu, sali e spezzi q.b. e lassari còciri pi 'na dicina 'i minuti
GAMBERETTO ALLA TORRE CIAULA
Ingredienti per 4 persone:
* 1200 gr di gamberetto
* 500 gr di pomodori pelati
* 4 spicchi d'aglio
* una costa di sedano
* un mazzetto di prezzemolo
* mezzo bicchiere di vino bianco secco
* mezzo bicchiere di olio di oliva
* origano, sale e pepe q.b.
Nettare, lavare e asciugare i gamberetti, e mettere a lessare la costa di sedano:
In una padella con olio dorare a fuoco leggero gli spicchi d'aglio tagliati a pezzetti, e aggiungere i gamberetti. Qualche minuto dopo irrorare col vino; appena è evaporato, aggiungervi i pomodori e la costa di sedano tagliata a pezzetti, una spolverata di origano, un po' di prezzemolo tritato, sale e pepe q.b. e lasciar cuocere per circa dieci minuti.
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