sabato 10 dicembre 2016
CUCINA SICILIANA DI MARE - Armando Carruba -
JAMMURU FRJIUTU
'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 800 gr 'i cudi di jammuru sgusciatu
* farina
* ogghiu bonu d'aliva
* sali
Lavati bonu u jammuru e asciugatulu cca carta dda' cucina; appoi, infarinatulu e livatici la farina superchiu, mittennulu 'nta' culapasta e scutulannulu alleggiu alleggiu. Abbuddatulu, anticchia a vota, 'nta' abbunnanti ogghiu cauru e frjitili ppi 'na para di minuti. A fini cuttura, mittitili 'nta' carta assorbenti ppi perdiri l'untu; spuvulazzati sali e sirviti subitu.
GAMBERI FRITTI
* 800 gr di code di gamberi già sgusciate
* farina
* olio extravergine d'oliva
* sale
Lavate con cura i gamberi e asciugateli con carta da cucina; poi, infarinate ed eliminate la farina in eccesso, trasferendoli in un colapasta e scuotendo leggermente. Immergeteli, quindi, pochi per volta in abbondante olio caldo e friggeteli per un paio di minuti. Alla fine cottura, poneteli su carta assorbente a perdere l'unto; cospargete di sale e servite subito.
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