sabato 10 dicembre 2016

CUCINA SICILIANA DI MARE - Armando Carruba -


SPAGHETTI CCU L'OVA DI TUNNU  (primu modu)



'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 480 gr di spaghetti
* 80 gr di ova di tunnu (bottarga)
* 'na picca di puddisinu
* ogghiu illibatu d'aliva
* sali

'Rattati l'ova di tunnu e mittitili 'i latu. Cauriati nu bicchieri d'ogghiu; appoi, riminati 'na cucchiara di bottarga e 'na picca di puddisinu tritatu e lassatilu ripusari ppi 15 minuti.
Lessati 'i spaghetti 'ntà l'acqua vugghienti salata e sculatili al denti. Cunzatili cca' salsina priparata e spruvulazzati ccu l'ova di tunnu ristati e 'na manciata di puddisinu tritatu.

SPAGHETTI CON UOVA DI TONNO (1° versione)

Ingredienti per 4 persone:
* 480 di spaghetti
* 80 gr di uova di tonno (bottarga)
* 1 ciuffo di prezzemolo
* olio extravergine d'oliva
* sale

Grattuggiate le uova di tonno e tenetele da parte: Scaldate un bicchiere d'olio (meglio se a bagnomaria); poi, mescolatevi 1 cucchiaio di bottarga ed un ciuffo di prezzemolo tritato e lasciate riposare per 15 minuti.
Lessate gli spaghetti in acqua bollente salata e scolateli al dente. Conditeli con la salsina preparata e cospargete con le uova di tonno rimaste e una manciata di prezzemolo tritato.

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