sabato 10 dicembre 2016

SICILIA IN TAVOLA - Cosa duci "Amaretti" - Armando Carruba

COSI DUCI
Amaretti

'Ngridienti:
* 250 gr di mennuli
* 5 ova
* 750 gr 'i farina 'i semula
* 750 gr 'i zuccuru
* essenza 'i mennuli
* struttu
* vanigghia

Munnati i mennuli e tritatili. Arriminatili cco' zuccuru, 5 jancu ill'ovu, 'a farina, 'a vanigghia e l'essenza 'i mennuli. Arriminati tuttu pp'aviri 'n impastu morbidu e fati tanti pallini nichi ca i mittiti supra 'n tianu unta 'i struttu: Lassati cociri ppi 'na vintina di minuti a furnu cauru cauru

DOLCI
Amaretti

Ingredienti:
* 250 gr di mandorle
* 5 uova 
* 750 gr di farina di semola
* 750 gr di zucchero
* essenza di mandorle
* strutto
* vaniglia

Pelate le mandorle e tritatele. Mescolate con lo zucchero, 5 albumi d'uovo, la farina, la vaniglia e l'essenza di mandorle. Amalgamate il tutto fino ad ottenere un morbido impasto e fatene delle piccole palline che disporrete su una teglia unta di strutto. Lasciate cuocere per circa 20 minuti in forno caldo. 

Nessun commento:

Posta un commento