domenica 29 gennaio 2017

CUCINA SICILIANA - Armando Carruba -


RISU CU PETTU 'I JADDUZZU

'Ngridienti:
* 400 gr di risu
* 400 gr di pettu di jadduzzu
* 'na para di cuppina di broru
* cipudda
* parmigianu 'rattatu
* puddusinu tagghiuzzatu
* sali
* spezzi sanu
* burru
* ògghiu
* 'nu bicchieri di vinu jancu

Suffrìjri 'a cipudda 'ntà burru e ògghiu, e mettiri dintra pizzudditta di petti 'i jadduzzu 'nfarinati e coccia 'i spezzi; junciricci puddisinu tagghiuzzatu e un bicchieri di vinu jancu, e giriari 'n pocu sino a fari svapurari 'u vinu.

RISO CON PETTI DI POLLO

Ingredienti: 100 gr di riso a testa; 100 gr a testa di petti di pollo; alcune ramoiolate di brodo; cipolla; parmigiano grattuggiato; prezzemolo tagliuzzato; sale; pepe intero; butto; olio ed un bicchiere di vino bianco.
Soffriggere la cipolla in burro ed olio, e mettere dentro pezzettini di petto di pollo infarinati e chicchi di pepe; aggiungervi prezzemolo tagliuzzato ed un bicchiere di vino bianco, e rimestare un poco sino a fare evaporare il vino.

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