sabato 28 gennaio 2017

MILINCIANI A STIGGHIULEDDI - armando carruba -



MILINCIANI A STIGGHIULEDDI

Tagghiari i milinciani a  stigghiuleddi  quantu un ghiritu e cu tutta 'a scorcia; cùcirili 'ntà tantu d'acqua e tantu d'acitu pi 10 minuti c'un pocu 'i sali; sculàrili e spurviràricci 'i supra un pocu 'i zùccuru. Quannu su' friddi, cunnirili cu ògghiu e 'nsapuririli di 'na picca 'i pampini 'i basilicò e di du' spicchia d'agghiu. 

MELANZANE A STRISCIOLINE

Tagliate le melanzane a striscioline quanto un dito e con tutta la buccia; cuocerle in eguale quantitativo d'acqua e di aceto per 10 minuti con un po' di sale; scolarle e spolverarvi sopra un po' di zucchero. Quando sono fredde, condirle con olio e isaporirle con un pò di foglie di basilico e con due spicchi d'aglio.

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