sabato 10 dicembre 2016

CUCINA SICILIANA - Fusilli ai pomodori secchi - Armando Carruba


FUSILLI 'E PUMARORI SICCHI
primu piattu

'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 12 pumarori sicchi
* 2 peperoncini piccanti
* 3 spicchi d'agghiu
* 500 gr 'i fusilli
* ogghiu bonu d'aliva
* ricotta salata
* sali
* vinu russu

Durati l'agghiu e 'u peperoncinu sminuzzatu 'nta' l'ogghiu. Juncitici i pumarori sculati e tritati, ittatici anticchia i vinu russu e abbuccati i fusilli, c'aviti prima lessati e sculati. Fatili ballari, juncitici un filu d'ogghiu di chiddu bonu d'aliva, spruvulazzati cco' furmaggiu e cu c'è ... c'è... e ccu nun c'è si vidi 'a vista!

FUSILI AI POMODORI SECCHI 
primo piatto

Ingredienti per 4 persone:
* 12 pomodori secchi
* 2 peperoncini piccanti
* 3 spicchi d'aglio
* 500 gr di fusilli
* olio extravergine d'oliva
* ricotta salata
* sale
* vino rosso

Dorate l'aglio e il peperoncino piccante spezzettato nell'olio. Aggiungete i pomodori scolati e tritati, ammorbidite con poco vino rosso e versateci i fusilli che avrete precedentemente lessato e scolato. Saltateli, aggiungete un filo d'olio extravergine d'oliva in crudo, spolverizzate con il formaggio e servite.

  

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