sabato 10 dicembre 2016
SICILIA IN TAVOLA - Armando Carruba -
PISCI D'OVU
'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 1 cucchiaru di pani 'rattatu
* 2 cucchiara di picurinu rattatu
* 2 spicchi d'agghiu
* 6 ova
* basilicu tritatu
* ogghiu bonu d'aliva
* pipi
* puddisinu tritatu
* sali
'Ntà 'na scudedda sbattiti l'ova insemmula 'o picurinu, 'u pani 'rattatu, l'agghiu tritatu, 'u basilicò, 'u puddisinu, sali e pipi. Abbuccati chiddu c'hata fattu 'ntà 'na sartania ccu' ogghiu vugghienti e criati 'na frittata. Livatila ddo' focu, arrutulatila, tagghiatila a pizzuddi e cu mancia mancia basta ca c'è a paci !
PESCE D'UOVO
Ingredienti per 4 persone:
* 1 cucchiaio di pangrattato
* 2 cucchiai di pecorino grattuggiato
* 2 spicchi d'aglio
* 6 uova
* basilico tritato
* olio extravergine d'oliva
* pepe
prezzemolo tritato
sale.
In una scodella sbattete le uova insieme al pecorino, il pangrattato, l'aglio tritato, il basilico, il prezzemolo,sale e pepe. Versate il composto così ottenuto in una padella con olio bollente e create una frittata. Toglietela dal fuoco, arrotolatela su se stessa, tagliatela a fettine e servite.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento