sabato 10 dicembre 2016
SICILIA IN TAVOLA - Arancini di mare - armando carruba
ARANCINI 'I MARI
'Ngridienti
* 1 bustina 'i zaffirana
* 1 cipudda, 1 spicchiu d'agghiu
* 3 ova
* 300 gr 'i pisci 'i suppa
* 4 pumarori pilati
* 400 gr 'i risu
* 50 gr 'i parmigianu 'rattatu
* farina, panirattatu
* ogghiu bonu d'aliva
* vinu jancu
'Ntà 'na pignata funnuta, lissati 'u risu. sculatilu, juncitici 'u zaffiranu, l'ova sbattuti, 'u parmigianu 'rattatu e arriminati bonu. 'Ntò mentri, 'ntà 'n tianu granni fati rusulari 'ntà l'ogghiu cauru cauru l'agghiu e 'a cipudda e juncitici i pumarori pilati e 'u pisci. Juncitici 'u vinu, lassatilu svaniri e purtati tuttu a cottura. Pigghiati anticchia d'impastu 'i risu e faciti 'na conca, mittitici 'u ripienu, e cummigghiatula ccu autru risu. Passati l'arancini prima 'ntà farina, poi 'ntà l'ova sbattuti e 'ntò panirattatu. Frjitili 'nt'abbunanti ogghiu vugghienti, sculatili bonu bonu e serviteli cauri.
ARANCINI DI MARE
Ingredianti
* 1 bustina di zafferano
* 1 cipolla, 1 spicchio d'aglio
* 3 uova
* 300 gr di pesce di zuppa
* 4 pomodori pelati
* 400 gr di riso
* 50 gr di parmigiano grattugiato
* farina, pangrattato
* olio extravergine d'oliva
* vino bianco
In una pentola capiente lessate il riso. Scolatelo, aggiungete lo zafferano, le uova sbattute, il parmigiano grattugiato e mescolate per bene. Nel frattempo, in un tegame capiente fate fate rosolare in olio bollente l'aglio e la cipolla e aggiungete i pomodori pelati e il pesce. Aggiungete il vino, lasciatelo evaporare e portate tutto a cottura. Prendete un po' dell'impasto di riso e formate una conca, riempitela con del ripieno e coprite con altro riso. Passate gli arancini così ottenuti prima nella farina, poi nelle uova sbattute e nel pangrattato. Friggeteli in abbondante olio bollente, scolateli bene e serviteli caldi.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento