sabato 10 dicembre 2016
SICILIA IN TAVOLA - Armando Carruba -
ZUPPA 'I VIRDURI
primu piattu
'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 100 gr di costi sarvaggi
* 100 gr di struttu
* 150 gr 'i vastunachi
* 300 gr 'i cipuddi
* 300 gr 'i patati
* 300 gr 'i feddi 'i pani abbrustulitu
* peperoncinu piccanti a pizzudda
* sali
Puliziati e lavati 'i virduri, tritatili e mittitili 'ntà 'na pignata a vugghiri ccu tanta acqua salata ppi 50 minuti. A parti, 'ntà nu tianu cuciti 'a cipudda a feddi 'ntò struttu.
Spusati bonu 'i virduri cche' cipuddi, juncitici 'u peperoncinu a pizzudda e purtati a tavula ccu' feddi di pani abbrustulutu misi 'o funnu dde' piatti 'i purtata.
ZUPPA DI VERDURE
primo piatto
Ingredienti per 4 persone:
* 100 gr di bietole
* 100 gr di strutto
* 150 gr di carote
* 300 gr di cipolle
* 300 gr di patate
* fette di pane abbrustolite
* peperoncino piccante a pezzetti
* sale
Mondate e lavate le verdure, tritatele e ponetele in una pentola a bollire in abbondante acqua salata per 50 minuti.
In un tegame a parte cuocete la cipolla affettata nello strutto.
Amalgamate le verdure con la cipolla, unite il peperoncino a pezzetti e servite con le fette di pane abbrustolite disposte sul fondo dei piatti di portata.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento