sabato 10 dicembre 2016
SPAVETTI 'I SAN GIUVANNI - Bianca Reale -
SPAVETTI 'I SAN GIUVANNI
'Ngridienti ppi 4 pirsuni:
* 400 gr di spavetti
* 2 'nciovi salati
* 500 gr di pummadoru pilati
* 2 cucchiarati di chiàppara
* 1 ciuffu d'agghiu
* ògghiu, sali e spezzi q.b.
Lavari l'anciovi e livàricci 'a spina, fàrili a pizzudda e sdillacciàrili 'ntà 'na cazzarola cu 'na picca d'ògghiu, assemi e spicchia d'agghiu; junciricci i pummadoru pilati, 'nsapuririli di sali e di spezzi a piaciri e lassari còciri ppi 'na dicina 'i minuti.
A parti, mentri si còcinu i spavetti, priparari un tritatu di putrusinu e basilicò.
Quannu i spavetti su' cotti, sculàrili, passàrili a frìjri 'ntà sartania cu 'na picca d'ògghiu, e junciricci 'u suchittu e 'u tritatu di putrusinu e basilicò.
SPAGHETTI DI SAN GIOVANNI
Ingredienti per 4 persone:
* 400 gr di spaghetti
* 2 acciughe salate
* 500 gr di pomodori pelati
* 2 cucchiaiate di capperi
* 1 ciuffo di prezzemolo
* olio, sale e pepe q.b.
Lavare le acciughe e spinarle, ridurle a pezzetti e scioglierli in una casseruola con un poco d'olio, assieme agli spicchi d'aglio; aggiungervi i pomodori pelati, insaporirli di sale e di pepe a piacere e lasciar cuocere per circa dieci minuti.
A parte, mentre si cuociono gli spaghetti, preparare un tritato di prezzemolo e basilico.
Quando gli spaghetti saranno pronti, scolarli, passarli a friggere in padella con un poco d'olio, e aggiungervi il sughetto e il tritato di prezzemolo e basilico.
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