sabato 10 dicembre 2016
SICILIA IN TAVOLA - Armando Carruba -
JADDUZZU E PISEDDI A CACCIATURA
'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 1 jadduzzu
* 200 gr di pummadoru pilati
* 1 cipudda picciridda
* 1 rama d'accia
* 1 vastunaca picciridda
* 200 gr di piseddi munnati
* 1 spicchiu d'agghiu
* 3 cucchiarati d'ogghiu d'aliva
* sali q.b.
Tagghiari a pizzudda 'u jadduzzu e capuliari 'a cipudda, 'a rama d'accia, 'a vastunaca e l'àgghiu.
'Nta 'na cazzalora di crita méttiri lògghiu e fàrici rusulari ppi 5 minuti i virduri capuliati, poi juncirici i pizzudda du jadduzzu facénnuli 'ndorari di tutti i lati.
Junciricci i pummadoru pilati e i piseddi. 'Nsapuriri di sali, cummigghiari e fari còciri pi 'na quarantina di minuti a focu lentu, 'rriminannu ogni tantu.
GALLETTO E PISELLI ALLA CACCIATORA
Ingredienti per 4 persone:
* 1 galletto
* 200 gr di pomodori pelati
* 1 cipolla piccola
* 200 gr di piselli sgusciati
* 1 costa di sedano
* 1 carota piccola
* 1 spicchio d'aglio
* 3 cucchiaiate d'olio d'oliva
* sale q.b.
Tagliare a pezzi il galletto e tritate la cipolla, la costa di sedano, la carota e l'aglio.
In una casseruola di creta versare l'olio e farvi rosolare per 5 minuti le verdure tritate, poi aggiungervi i pezzi di galletto facendoli dorare su tutti i lati.
Aggiungervi i pomodori pelati e i piselli. Insaporire di sale, coperchiare e lasciar cuocere per circa 40 minuti a fuoco lento, rimestando di tanto in tanto.
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