lunedì 1 novembre 2010

PISCI ALL'AGGHIU E ACITU

'ngredienti ppi 4 pirsuni:
800 grammi di pisci 'i broru, 4 spicchi di agghiu tritatu, 2 cucchiari d'acitu jancu, menu di menzu bicchieri d'ogghiu d'aliva, sali e spezzi q.b.

Pulizziari i pisci e lavarìli, poi 'sciuccalli e mittilli 'nta na cazzarola a suffrjiri 'nta 'na picca d'ogghiu; juncirici l'agghiu tritatu, sali e spezzi e acìtu: fari 'nsapuriri a focu bàsciu ppi quasi deci minuti.

PESCI ALL'AGLIO E ACETO

ingredienti per 4 persone.

800 grammi di pesce da brodo, 4 spicchi d'aglio tritato, 2 bicchieri d'aceto bianco, meno di mezzo bicchiere d'olio d'oliva, sale e pepe q.b.

Pulire i pesci e lavarli, poi asciugarli e metterli in una casseruola a soffriggere in poco olio, aggiungervi l'aglio tritato, sale e pepe q.b. e l'aceto, fare insaporire a fuoco lento per quasi dieci minuti.


1 commento:

Anonimo ha detto...

Mi piace molto il pesce ed anche alla mia Elena. Proverò questa non nuova e semplice ricetta. Al padrone di casa i saluti più affettuosi da un amico palermitano.
Fefé