giovedì 9 agosto 2018

CUCINA SICILIANA armando carruba

LASAGNEDDI CU L'AGGHIA CRUDA

Priparativi 'nu beddu tianu di salsa di pumadori tinuta supra lu focu ppi 'n quartu d'ura. Dintra un murtaru pistati tri o quattru spicchia d'agghia e mezzu pipiruncinu russu. Junciti salsa e pistu e 'mmiscatici puru un mazziteddu di pitrusinu sminuzzatu.
Dintra 'na pignata, sparti, faciti cociri li lasagneddi e, appena cotti, priparati lu 'mmiscu e saliatici supra lu picurinu vecchiu.

FETTUCCINE ALL'AGLIO CRUDO

Ingredienti per 6 persone:
* Salsa di pomodoro
* 3 o 4 spicchi d'aglio
* 1/2 peperoncino rosso
* prezzemolo
* 700 gr. di fettuccine
* pecorino

Preparate una normale salsa di pomodoro, che farete cuocere soltanto per un quarto d'ora. Pestate in un mortaio 3 o 4 spicchi d'aglio e mezzo peperoncino rosso. Unite il pesto alla salsa, che completerete con prezzemolo tritato. Lessate 700 gr di fettuccine che condirete con la salsa e con abbondante pecorino grattugiato

NOODLES WITH RAW GARLIC

Prepare a tomato sauce as usual, but let it cook for only 15 minutes. In a mortar pound 3 cloves of garlic and half a red chilli. add them to the sauce enriching it also with chopped parsley. Boil 700 g of noodles and season them with this sauce and lots of grated pecorino cheese.

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