lunedì 29 aprile 2019
CUTULETTI 'I TUNNU - Armando Carruba
CUTULETTI 'I TUNNU
'Ngridienti ppi 4 pirsuni:
* 4 feddi 'i tunnu
* 2 ova
* 1 spicchiu d'agghiu
* 'na picca 'i puddisinu
* 1 cucchiarinu 'i picurinu 'rattatu (co so' piaciri)
* farina
* panirattatu
* 1 limuni
* ogghiu illibatu d'aliva
* sali e pipi
Lassati 'u tunnu a bagnu 'ntà l'acqua e sali ppi mezz'ura; appoi facitici ittari l'acqua e travagghiati di farina. Passati, dopu, i feddi 'nt'ova sbattuti e, 'ntò pani 'rattatu cunzatu cco' picurinu, anticchia di agghiu e puddisinu, 'na pigghiata 'i sali e 'na spruvulazzata 'i pipi. Frjiti 'u pisci 'nt'abbunnanti ogghiu cauru, sculati e mittiti a tavula ccu spicchi i limuni
COTOLETTE DI TONNO
Ingredienti per 4 persone:
* 4 fette di tonno
* 2 uova
* 1 spicchio d'aglio
* 1 ciuffo di prezzemolo
* 1 cucchiaio di pecorino grattugiato (facoltativo)
* farina
* pangrattato
* 1 limone
* olio extravergine d'oliva
* sale e pepe
Lasciare il tonno a bagno in acqua e sale per mezz'ora; poi, sgocciolatelo e infarinatelo. Passate, quindi, le fette nelle uova sbattute e, infine, nel pangrattato condito con il pecorino, un trito di aglio e prezzemolo, una presa di sale e una spolverata di pepe. Friggete il pesce in abbondante olio caldo; scolatelo e servitelo con spicchi di limone
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