mercoledì 29 gennaio 2014
SICILIA IN TAVOLA
PASTA A CARRITTERA
'Ngridienti ppi 4 pirsuni: 600 gr. di bucatini, 1 kg di pumaroru friscu, 3 spicchia d'agghiu 4 ramitti 'i basilicò, 80 gr. d'ogghiu d'aliva, picurinu 'rattatu, e sali q.b.
Lavari e nittari i pumaroru livannuci 'a piddùncia e 'a simenza, tagghiàrili a pizzudda e mittirili 'nta 'na suppera chì spicchia d'agghiu tritati, ccu' basilicò fattu a pampina a pampina, cull'ogghiu e 'nsapuriri di sali; lassari 'sta sarsa cruda a ripusari p'un'ura e menza.
A parti còciri i bucatini al denti, scularìli, jttàrili 'ntà suppera cca' sarsa, 'mpiattari e spurvirari di picurinu 'rattatu. (A piaciri, prima di 'mpiattari, mèttiri tuttu 'nta sartania a frjiri ppi ddu' minuti.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento