sabato 15 ottobre 2016
CUCINA SICILIANA - Armando Carruba -
RISOTTU CCA' SASIZZA
(piattu ùnicu)
'Ngredienti ppi 4 cristiani:
* 350 gr di risu
* 500 gr di sasizza
* 'nu spicchiu d'agghiu
* menza cipudda
* 300 gr di funci
* menzu bicchieri di vinu jancu
* brodu di dado o di carni
* ògghiu q.b.
Suffrìjri 'ntà 'na cazzalora àgghiu e cipudda tritati, jùncìricci funci e sasizza; sfumari cco' vinu; jùnciri 'u risu e còciri cu brodu. All'ultimu, cù focu 'stutatu, méttiri 4 cucchiarati 'i parmigianu 'rattatu, 'rriminari e poi sérviri.
RISOTTO CON SALSICCIA
(piatto unico)
Ingredienti per 4 persone:
* 350 gr di riso
* 500 gr di salsiccia
* uno spicchio d'aglio
* mezza cipolla
* 300 gr di funghi
* mezzo bicchiere di vino bianco
* brodo di dado o di carne
* olio q.b.
Soffriggere in una casseruola aglio e cipolla tritati, aggiungervi funghi e salsiccia; sfumare col vino; aggiungere il riso e cuocere col brodo. All'ultimo, a fuoco spento, spolverare 4 cucchiaiate di parmigiano grattugiato, rimestare e poi servire.
Iscriviti a:
Commenti sul post (Atom)
Nessun commento:
Posta un commento