mercoledì 5 ottobre 2016
CUCINA SICILIANA - Armando Carruba -
LASAGNEDDI CU L'AGGHIA CRUDA
Priparativi 'nu beddu tianu di salsa di pumadori tinuta supra lu focu ppi 'n quartu d'ura. Dintra un murtaru pistati tri o quattru spicchia d'agghia e mezzu pipiruncinu russu. Junciti salsa e pistu e 'mmiscatici puru un mazziteddu di pitrusinu sminuzzatu.
Dintra 'na pignata, sparti, faciti cociri li lasagneddi e, appena cotti, priparati lu 'mmiscu e saliatici supra lu picurinu vecchiu.
FETTUCCINE ALL'AGLIO CRUDO
Ingredienti per 6 persone:
* Salsa di pomodoro
* 3 o 4 spicchi d'aglio
* 1/2 peperoncino rosso
* prezzemolo
* 700 gr. di fettuccine
* pecorino
Preparate una normale salsa di pomodoro, che farete cuocere soltanto per un quarto d'ora. Pestate in un mortaio 3 o 4 spicchi d'aglio e mezzo peperoncino rosso. Unite il pesto alla salsa, che completerete con prezzemolo tritato. Lessate 700 gr di fettuccine che condirete con la salsa e con abbondante pecorino grattugiato
NOODLES WITH RAW GARLIC
Prepare a tomato sauce as usual, but let it cook for only 15 minutes. In a mortar pound 3 cloves of garlic and half a red chilli. add them to the sauce enriching it also with chopped parsley. Boil 700 g of noodles and season them with this sauce and lots of grated pecorino cheese.
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