MULINCIANI A CUTULETTA
ppi quattru cristiani:
* 2 mulunciani
* 3 ova
* 2 cucchiara di picurinu rattatu
* farina
* panirattatu
* ogghiu illibatu d'aliva
* sali e pipi
Lavati i mulinciani, livatici 'u piricuddu e tagghiatili a feddi di 1 cm a occhiu e cruci. Ittatici 'u sali e mittitili 'nrà culapasta ppi farici perdiri l'acqua. Dippu n'ura sciacquatili, 'i sciucati e infarinatili. Passati i feddi 'ntà l'ova sbattuti con una pizzica di sali e 'na spruvulazzata di pipi, e poi 'ntò pani 'rattatu insapuritu cco' furmaggiu rattatu. Friìti 'i mulunciani ccu ogghiu assai e mittitili a ittari ogghiu 'ntà carta 'i cucina accussì perdunu l'untu superchiu.
A tavula beddi cauri cauri ah ... Sugnu o nun sugnu invitatu?
MELANZANE A COTOLETTA
Ingredienti per 4 persone:
·
2 melenzane
·
3 uova
·
2 cucchiai di pecorino grattuggiato
·
Farina
·
Pangrattato
·
Olio extravergine d’oliva
·
Sale e pepe
Lavate le melanzane, eliminate
il picciolo e tagliatele a fette di circa 1 cm di spessore. Cospargetele di
sale e ponetele in un colapasta a perdere
l’acqua di vegetazione. Dopo un’ora sciacquatele, asciugatele e infarinatele. Passate le fette
nelle uova sbattute con una presa di sale e una spolverata di pepe e poi
nel pangrattato insaporito con il formaggio grattugiato. Friggete le melanzane in abbondante olio caldo e mettetele a sgocciolare su carta da
cucina affinchè perdano l’unto in eccesso. Servitele caldissime.
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