giovedì 5 novembre 2015

COTOLETTE DI MELANZANE - armando carruba -




MULINCIANI A CUTULETTA

ppi quattru cristiani:

* 2 mulunciani
* 3 ova
* 2 cucchiara di picurinu rattatu
* farina
* panirattatu
* ogghiu illibatu d'aliva
* sali e pipi

Lavati i mulinciani, livatici 'u piricuddu e tagghiatili a feddi di 1 cm a occhiu e cruci. Ittatici 'u sali e mittitili 'nrà culapasta ppi farici perdiri l'acqua. Dippu n'ura sciacquatili, 'i sciucati e infarinatili. Passati i feddi 'ntà l'ova sbattuti con una pizzica di sali e 'na spruvulazzata di pipi, e poi 'ntò pani 'rattatu insapuritu cco' furmaggiu rattatu. Friìti 'i mulunciani ccu ogghiu assai e mittitili a ittari ogghiu 'ntà carta 'i cucina accussì perdunu l'untu superchiu.
A tavula beddi cauri cauri ah ... Sugnu o nun sugnu invitatu?

MELANZANE A COTOLETTA
Ingredienti per 4 persone:
·         2 melenzane
·         3 uova
·         2 cucchiai di pecorino grattuggiato
·         Farina
·         Pangrattato
·         Olio extravergine d’oliva
·         Sale e pepe


Lavate le melanzane, eliminate il picciolo e tagliatele a fette di circa 1 cm di spessore. Cospargetele di sale e  ponetele  in  un  colapasta  a  perdere  l’acqua  di vegetazione. Dopo un’ora sciacquatele,  asciugatele e infarinatele. Passate le fette nelle uova sbattute con  una  presa di sale e una spolverata di pepe e poi nel pangrattato insaporito con il formaggio grattugiato.  Friggete  le  melanzane  in  abbondante  olio  caldo e mettetele a sgocciolare su carta da cucina affinchè perdano l’unto in eccesso. Servitele caldissime. 

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