giovedì 26 novembre 2015

PASTA 'NTE' PIPI - (Cucina siciliana a cura Armando Carruba)

CUCINA SICILIANA

PASTA 'NTE' PIPI

'Ngredienti ppi 4 cumpari:
* 300 gr di spavetti
* 4 pipi 'rossi
* 100 gr di pummadoru
* du' cucchiariati di chiàppara
* 50 gr d'alivi niuri
* 4 filetti d'anciovi salati
* 'nu spicchiu d'agghiu
* 50 gr d'ògghiu
* rìjnu, putrusinu, sali e spezzi

'Rrùstiri e spiddari i pipi lassànnuli sani, ma livannu (e sarvannu) 'u trussu e 'u pidicuddu. Priparari 'u suchittu cu ògghiu, spicchiu d'àgghiu e i pummadoru fatti a pezzi. Quannu è ben cumpostu (dopu quasi deci minuti) junciricci 'a chiàppira lavata e tritata assemi 'e alivi senza nòzzulu e fatti a pizzudda; dare ancora carchi minutu di cuttura, juncìricci i filetti d'anciovi lavati e tritati 'rossi; all'ultimu juncìricci rìjnu, putrusinu tritatu e spezzi. Miscitiari bonu e cùnniri 'a pasta cotta al denti. Inchiri i pipi e chiùdiri a tappu chi trussa. Sistimari 'nta 'na tìgghia cu ògghiu e mèttiri o furnu pi du' minuti.
Ohu su 'a faciti.... Sugnu invitatu :-)

PASTA NEI PEPERONI

Ingredienti per 4 persone:
* 300 grammi di spaghetti
* 4 peperoni grossi
* 100 grammi di pomodori
* due cucchiaiate di capperi
* 50 grammi d'olive nere
* 4 filetti d'acciughe salate
* 1 spicchio d'aglio
* 50 gr d'olio
* origano, prezzemolo, sale e pepe.

Arrostire e spellare i peperoni lasciandoli interi, ma togliendo (e conservando) il torsolo col picciolo.
Preparare il sughetto con olio, spicchio d'aglio e i pomodori ridotti a pezzi. Quando è ben amalgamato (dopo quasi dieci minuti) aggiungervi i capperi lavati e tritati assieme alle ulive snocciolate e ridotte a pezzetti; dare ancora qualche minuto di cottura, aggiungervi i filetti d'acciughe lavati e tritati grossolanemante; infine aggiungervi origano, prezzemolo tritato e pepe.
Mescolare e condire la pasta cotta al dente.
Riempire i peperoni e chiudere a tappo con le calottine.
Sistemare in una teglia con olio e mettere al forno per due minuti. 

Nessun commento: