ACCIUGHI SALATI CUNZATI
ppi quattru cristiani:
* 'na vintina d'acciughi sutta sali
* 'n mazziteddu di puddisinu
* pipiolu nicu piccanti
* ogghiu illibatu d'aliva
Rascari l'acciughi cc'un cuteddu ppi dissalalli; rapiliti a mitati e livatici i spina. Mittitili 'ntà piattu 'i purtata e spruvulazzati 'i rondelli d'acciughi 'i pipiolu e puddisinu tritatu. Vagnati ccu abbunanti ogghiu e lassari insapuriri ppi qualchi ura, prima di mittilli a tavula e... ccu saluti !
ACCIUGHE SALATE
CONDITE
Ingredienti per 4
persone:
- 20 acciughe sotto sale
- 1 mazzetto di prezzemolo
- Peperoncino piccante
- Olio extravergine d’oliva
Raschiate le acciughe
con un coltello per dissalarle; apritele a metà e diliscatele. Disponetele,
quindi, in un piatto da portata e cospargetele di rondelle di peperoncino e
prezzemolo tritato. Irroratele con abbondante olio e lasciatele insaporire per
qualche ora, prima di servirle.
Nessun commento:
Posta un commento