ACCIUGHI SALATI CUNZATI
'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 20 acciughi sutta sali
* 1 mazziceddu 'i puddusinu
* peperoncinu piccanti
* ògghiu illibatissimu d'aliva
Rascati c'un cuteddu l'acciughi ppi dissalarli; rapitili a mitati e livatici i spini. Mittitili 'ntà piattu 'i purtata e abbiati rondelli 'i peperoncinu e puddisinu tritatu. Abbiati ògghiu in quantità (appoi s'accatta) e lassatili 'nsapuriri ppi qualchi ura prima di puttalli 'ntà tavula.
Ohu... nun cridu ca manciati senza di mia ah?
ACCIUGHE SALATE
CONDITE
Ingredienti per 4
persone:
- 20 acciughe sotto sale
- 1 mazzetto di prezzemolo
- Peperoncino piccante
- Olio extravergine d’oliva
Raschiate le acciughe
con un coltello per dissalarle; apritele a metà e diliscatele. Disponetele,
quindi, in un piatto da portata e cospargetele di rondelle di peperoncino e
prezzemolo tritato. Irroratele con abbondante olio e lasciatele insaporire per
qualche ora, prima di servirle.
Nessun commento:
Posta un commento