venerdì 18 agosto 2017

MANGIAR SICILIANO - Armando Carruba -

PUPPI 'NTA SALSA 'I CHIAPPIRA
'Ngridienti ppi quattru cumpari:
* 1 kg di puppu
* 100 gr di chiàppira salata
* un ciuffu 'i putrusinu
* 'na para 'i limuni
* ogghiu d'aliva
* spezzi a.b.

Lavari e bùgghiri i puppa, poi lassàrili dintra l'acqua da bugghitura pi 'na vintina 'i minuti. cummigghiati.
'Nto tijaneddu méttiri a bùgghiri 'a chiàppira e poi fàrila sculari; tritari finu 'u putrusinu.
Métturi 'ntà 'na tirrina 'na bedda picca d'ogghiu e sucu di limuni, juncìricci 'u putrusinu e bàttiri tuttu assemi, poi 'rriminàricci 'a chiappira.
Tagghiari a pizzudditta i puppa e dopu avìrili 'rriminati assai 'ntò cumpostu priparatu, lassàrili marinari.
Sérviri friddu, dopo quasi du' uri, e cu 'na bona spurvirata di spezzi.
ppi ccu è sciarriatu cco' sicilianu:
per chi è litigato con il siciliano:
POLPI IN SALSA DI CAPPERI
Ingredienti per 4 persone:
* 1 kg di polpi
* 100 gr di capperi salati
* un ciuffo di prezzemolo
* un paio di limoni
* olio d'oliva
* pepe q.b.
Lavare e bollire i polpi, poi lasciarli dentro l'acqua della bollitura per circa venti minuti coperchiati.
In un tegamino mettere a bollire i capperi e poi lasciarli scolare; tritate fine il prezzemolo.
Versare in una terrina un bel pò d'olio e succo di limone, aggiungendovi il prezzemolo e battere tutto assieme, poi mescolarvi i capperi.
Tagliare a pezzetti i polpi e, dopo averli rimestati assai nell'impasto preparato, lasciarli marinare.
Servire freddo, dopo circa due ore, e con una buona spolverata di pepe.

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