‘A
‘NZALATA SARAUSANA – (Giuseppe BARBAGALLO)
‘N
campagna misi ‘o suli
all’ucchiateddha,
du’
pattuvalli sanchigni,
‘na
cipuddha,
ogghiu
di chiddhu nostru
ginuinu
na
pizzicata ‘i sali,
sali
finu.
‘A
fucchetta,
fatta
cu’ la canna,
pani
ri casa,
comu
‘u faceva ‘a nanna,
ca
pi nunn’addivintari
cuddhuruni,
dopu
‘mpastatu,
passatu
r’’o sbriuni.
‘Na
sbrinziata i pipi
i
chiddhu russu,
cosa
r’allicarisi
lu
mussu.
‘Sta
‘nzalata
si
chiama nustrana,
pirchì
è ‘nzalata nostra
Sarausana.
Giuseppe
BARBAGALLO
L’INSALATA
SIRACUSANA – In campagna al sole/ a vista/ due arance sanguigne/ una cipolla/
olio di quello nostro/ genuino/ un pizzico di sale/ sale fino./ La forchetta/
fatta con
la canna/ pane
di casa/ come lo faceva la nonna/
che per non diventare/ cudduruni (crosta come focaccia)/ dopo impastato/
passato r’’o sbriuni ( lunga asta di legno con la quale si comprime la
pasta)/ Una spolverata di pepe/ di quello rosso/
cosa la
leccarsi/ il muso./ Questa
insalata/ si chiama
nostrana/ perché è insalata nostra/ siracusana.
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