sabato 12 novembre 2016

CUCCIA DUCI - armando carruba -


CUCCIA

Un chilu di frumentu beddu grossu misu ammoddu ppi 24 uri. Pigghiati 'na pignata ccu acqua e sali e facitila cociri a focu lentu ppi quattru uri abbuccateddi. Scinniti e sculati e fattu chistu, 'mmiscatilu ccu 700 grammi di crema di ricotta e qualchi pizzuddu di ciccolatti. Ricurdativi chi la cuccìa si pripara ppi Santa Lucia e, comu devozioni, ogni paisi havi la so' varietà di conza chi ppo' 'ssiri macari di meli d'api o lu vinu cottu a lu posti dda' ricotta.

CUCCIA DOLCE

* 1 kg di grano
* 700 gr di ricotta o miele
* cioccolato fondente

Anche la "cuccìa" - dolce a base di grano - ha origine araba. Mettete ad ammollare in acqua abbondante, per almeno 24 ore, 1 kg di grano. Cuocetelo poi in acqua salata per 4 o 5 ore a fuoco basso. Scolatelo e mescolatelo con 700 grammi di crema di ricotta e con dadini di cioccolato fondente. 
La cuccìa si prepara per Santa Lucia e si condisce anche con il miele al posto della crema di ricotta.

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