martedì 1 novembre 2016

CUCINA SICILIANA - Armando Carruba -



PATATI E PIPI A MINESTRA

Dintra un tianu di crita cu mezzu bicchieri d'ogghiu di casa, faciti sufriiri 'na cipudduzza e a culuri giustu jttatici di supra mezzu chilu di patati novi tagghiati a pizzudda a pizzudda e tri pipiruna sminuzzati.
Riminati tutti cosi dintra l'ogghiu e, a puntu giustu, cummigghiati cu acqua e brodu e 'ncuvicchiati facennu cociri a focu lentu.
Appena spacca lu vugghiu aspittati 'n'autra mezz'ura e, prima di scinniri, sminuzzatici un mazziteddu di pitrusinu.

MINESTRA DI PATATE E PEPERONI

Ingredienti:
* olio d'oliva
* 1 cipolla
* 500 gr di patate novelle
* 3 peperoni
* sale
* pepe
* prezzemolo

In un tegame di coccio, con mezzo bicchiere d'olio d'oliva, affettare finemente una cipolla, alla quale unirete 500 gr di patate novelle tagliate a tocchi e 3 peperoni ridotti a listarelle sottili. Ricoprite il tutto con acqua o brodo, salate, pepate, coprite il tegame e ponetelo su fuoco schermato. Portare a ebollizione e lasciare a cuocere dolcemene per mezz'ora. Al momento di servire, poco prima di togliere il tegame dal fornello, cospargere la minestra di prezzemolo tritato.

POTATOES AND SWEER PEPPERS SOUP

Slice finely l onion into a clay-pan with half a glass of olive oil, add half a kg of potatoes cut into cubes and 3 sweet peppers cut into thin stripes. Cover the lot with water or broth, salt, pepper and put a lid on. Bring to the boil on a schielded flame and let simmer slowly for 30 minutes. Just before removing the pan from the flame, sprinkle the soup over with chopped parsley.

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