'Ngridienti ppi 4 cumpari:
* 380 gr di spavetti
* 200 gr 'i pistacchi frischi
* 1 cipudda
* 150 gr 'i pizzuddi a cubu di pancetta, duci o affumicata
* ògghiu illibatissimu d'aliva
* sali
Sbucciari i pistacchi e pistalli non troppu nichi. Abbuccari ddu' cucchiara d'ògghiu illibatissimu d'aliva 'ntà 'na sartania e faciti dorari 'a cipudda tagghiata fina fina a feddi, livatila, junciti i pistacchi pistati e facitili pianu pianu scuttari (occhiu a nun farli imbruniri troppu pirchì manzinò facili ca brucianu), abbuccati 'a pancetta, facitila ballari ppi ddu' minuti e stutati 'a ciamma. 'Ntò mentri cuciti 'a pasta, sculatila al denti e facitila abballari 'ntà sartania cco' suffrittu ca aviti cunzatu.
Ohu nun facemu ca nun sugnu 'nvitatu ah?
PASTA AL PESTO DI PISTACCHIO
Ingredienti per 4 persone:
° 380 gr di spaghetti
° 200 gr di pistacchi freschi
° 1 cipolla
° 150 gr di cubetti di pancetta dolce o affumicata
° olio extravergine d'oliva
° sale
Sbucciare i pistacchi non troppo finemente. Versate due cucchiai di olio extravergine d'oliva in una padella antiaderente e fatevi dorare la cipolla affettata finemente, eliminatela, aggiungete i pistacchi pestati e fateli leggermente scottare (attenzione a non farli imbrunire troppo poichè bruciano facilmente), versare la pancetta, fatela saltare per due minuti e spegnete la fiamma. Nel frattempo cuocere la pasta, scolatela al dente e fatela saltare in una padella con il soffritto precedentemente preparato. Servite subito.
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