giovedì 28 gennaio 2016

LINGUINI CCHE' JAMMARI E PISTU 'I PISTACCHIU 'I BRONTI - Armando Carruba -


LINGUINI CCHE' JAMMURU E PISTU 'I PISTACCHIU 'I BRONTI 

'Ngridienti:
* 320 'i linguini
* 300 gr 'i jammuru puliziatu
* 100 gr 'i pistu di pistacchiu 'i Bronti
* 1 spicchiu d'agghiu
* ògghiu illibatu d'aliva
* basilicò friscu tritatu
* sali e pipi

Abbuccari 'ntà 'na sartania l'ògghiu puru e illibatu d'aliva ccu nu spicchiu d'agghiu, munnatu e scacciatu. Facitulu rusulari e juncirici 'u jammuru. Juncitici 'u sali e pipi e faciti insapurari tutti cosi. Cociri i linguini al denti e abbuccalli dintra a sartania cche' jammari. Junciri 'u pistu di pistacchiu virdi di Bronti e arriminari bonu. 
Prisintati 'u piattu ccu qualchi jammuru e basilicò abbunnanti.

LINGUINE CON GAMBERI E PESTO AL PISTACCHIO DI BRONTE
Ingredienti:
320 gr di linguine,
300 gr di gamberi già sgusciati,
100 gr di pesto di pistacchio di Bronte 
1 spicchio di aglio,
olio extravergine di oliva 
basilico fresco tritato,
sale e pepe.

Preparazione:
versate in una padella l’olio extravergine di oliva con uno spicchio di aglio, sbucciato e schiacciato. Farlo rosolare quindi aggiungere i gamberi. Aggiungere il sale e pepe e fare insaporire il tutto. Cuocere le linguine al dente e versarli dentro la padella con i gamberi. Unire il pesto di pistacchio verde di Bronte e mescolare bene. Decorate il piatto con qualche gambero ed abbondante basilico tritato.

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